Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Οι πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο

Πως θα σας φαινόταν αν κάνατε μπάνιο σε μια παραλία φυσικά θερμαινόμενα νερά ή σε μια παραλία όπου τα βότσαλα μοιάζουν με κρύσταλλα; Συγκεντρώσαμε για εσάς τις 7 πιο περίεργες παραλίες στον πλανήτη και σας τις παρουσιάζουμε...

1. H Γυάλινη παραλία

Η φύση στην προκειμένη περίπτωση διόρθωσε ένα ανθρώπινο λάθος. Η παραλία αυτή, η οποία βρίσκεται στην Καλιφόρνια ήταν σκουπιδότοπος μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Τη δεκαετία του 60' έγινε προσπάθεια καθαρισμού της παραλίας και με τον καιρό, άλλα και με τη βοήθεια των κυμάτων, τα γυάλινα αντικείμενα μετατράπηκαν σε μικρά, κυκλικά αντικείμενα που μοιάζουν σαν... φυσικά πετραδάκια...

2. Η παραλία που βρίσκεται στη στεριά
 
Γνωστή και ως "Gulpiyuri", η παραλία αυτή βρίσκεται στην Ισπανία. Η παραλία αυτή είναι μοναδική, γιατί βρίσκεται.. απομονωμένη στη στεριά.
 
3. Η πιο πολυσύχναστη παραλία στον κόσμο
 
 
 Η συγκεκριμένη παραλία δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Βρίσκεται... Στον κόλπο Huiquan, στο Qingdao της Κίνας. Η παραλία αυτή είναι γεμάτη από κόσμο ακόμη και τον χειμώνα.

4. Η παραλία-αεροδρόμιο
 
 
 Η παραλία του Traigh Mhor, στο νησί Barra της Σκωτίας, είναι η μοναδική παραλία στον κόσμο που στην πραγματικότητα αποτελεί ένα αεροδρόμιο. Αν θέλετε να προσγειωθείτε στο παράξενο αυτό μέρος το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα εισιτήριό με την British Airways.

5. Η παραλία με ζεστά νερά
 
 
 Η παραλία αυτή βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 130.000 τουρίστες. Η Θερμοκρασία των υδάτων αγγίζει τους 64ºC. 

6. Η κόκκινη παραλία
 
 
 Το χρώμα της άμμου οφείλεται σε ένα λόφο ο οποίος περιβάλλει την παραλία. Βρίσκεται νότια του κόλπου Hana στη Χαβάη και κατακλύζεται κάθε χρόνο από εκατοντάδες τουρίστες.
 
7. Η πράσινη παραλία

 Αυτό και αν είναι περίεργο. Η παραλία  Papakolea βρίσκεται στη Χαβάη. Υπάρχουν μόνο δύο παρόμοιες παραλίες στον κόσμο και το πράσινο χρώμα της άμμου οφείλεται στα κρύσταλλα που βρίσκονται στο λόφο που περιβάλλει την παραλία..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...