Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αμερικανοί στρατιώτες πόζαραν με λείψανα Αφγανών

 Νέο σκάνδαλο με την προσβλητική συμπεριφορά Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με τα λείψανα Αφγανών βομβιστών. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη συμπεριφορά των στρατιωτών την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς. «Οι εικόνες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τις αξίες ούτε τον επαγγελματισμό της πλειονότητας των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν σήμερα στο Αφγανιστάν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Πενταγώνου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευσή του για τη δημοσίευση των φωτογραφιών από την εφημερίδα.
Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι στρατιώτες αερομεταφερόμενης μεραρχίας φωτογραφήθηκαν με τις σορούς Αφγανών καμικάζι στην επαρχία Ζαμπούλ, το 2010.
Λίγους μήνες αργότερα, άνδρες της ίδιας μεραρχίας φωτογραφήθηκαν και πάλι με πτώματα ανταρτών. Μια φωτογραφία δείχνει δύο στρατιώτες να ποζάρουν κρατώντας το χέρι ενός πτώματος, με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο. Σε μια άλλη ένας στρατιώτης σφίγγει το χέρι ενός νεκρού γενειοφόρου.
Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον αμερικανικό στρατό, λίγο καιρό αφότου έγινε γνωστό ότι στρατιώτες έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου στη βάση Μπαγκράμ, ένα γεγονός που οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις σε όλο το Αφγανιστάν. Επίσης, πριν μερικές εβδομάδες ένας Αμερικανός στρατιώτης, ο Ρόμπερτ Μπέιλς, δολοφόνησε στον ύπνο τους 17 Αφγανούς χωρικούς, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά.
 
http://www.newsbeast.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...