Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Τα πέντε καλύτερα δίδυμα στο ΝΒΑ

Πολύ κουβέντα γίνεται για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης, ποιος είναι ο καλύτερος αμυντικός, γκαρντ, σέντερ και ότι άλλο θέλετε. Ποιο είναι όμως το καλύτερο δίδυμο;
Τα τελευταία 30 χρόνια πέντε είναι τα δίδυμα παικτών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ΝΒΑ και λίγο ή πολύ έχουν συνδεθεί ο ένας με τον άλλο.

Δε λέμε ποιο είναι το καλύτερο δίδυμο από τα πέντε. Απλά παρουσιάζουμε αυτά που ξεχωρίζουν…


 1.    Μάτζικ Τζόνσον – Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ


Ο μεγάλος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ δεν είχε κερδίσει πρωτάθλημα με τους Λέικερς πριν έρθει ο Μάτζικ. Κι όταν αυτός ήρθε άρχισε η δυναστεία. Στη ρούκι χρονιά του, ο Τζόνσον είχε 18 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 7.3 ασίστ μέσο όρο. Οι Λέικερς έφτασαν στους τελικούς απέναντι στους Σίξερς του Τζούλιους Έρβινγκ με τον Τζαμπάρ να έχει 33 πόντους μέσο όρο στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Η ομάδα του Λος Άντζελες προηγούταν 3-2 όταν ο Καρίμ έπαθε διάστρεμμα και ο προπονητής των Λέικερς αποφάσισε να βάλει τον Μάτζικ σέντερ! Αποτέλεσμα; 42 πόντους, 15 ριμπάουντ, εφτά ασίστ, τρία κλεψίματα και οι Λέικερς πρωταθλητές.

2.    Κόμπε Μπράιαντ – Σακίλ Ο’Νιλ

Αυτό το δίδυμο θα μπορούσε να γράψει τη δική του ιστορία και το έκανε εν μέρει γιατί μετά ήρθε η γκρίνια και ο χωρισμός. Όταν ο Σακ μετακόμισε στους Λέικερς από τους Μάτζικ, οι «Λιμνάνθρωποι» έγιναν αχτύπητοι αλλά υπήρχε η εσωτερική κόντρα για το ποιος είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Αυτό έφερε τον θηριώδη σέντερ μακριά από το Λος Άντζελες και το… δίδυμο πήρε διαζύγιο με τον Κόμπε να συνεχίζει όμως το δρόμο προς τη δόξα.

3.    Μάικλ Τζόρνταν – Σκότι Πίπεν

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως ο Μάικλ Τζόρνταν παρότι είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών δε θα είχε καταφέρει τόσα πολλά χωρίς τον Σκότι Πίπεν στο πλευρό του.

Ο «Ινδιάνος» ήταν το κλειδί για τη δυναστεία των Μπουλς παρότι δεν ήταν ποτέ το πρώτο βιολί για την ομάδα του Σικάγο.

4.    Καρλ Μαλόουν – Τζον Στόκτον

Αυτό το δίδυμο έχει πετύχει τόσα πολλά αλλά ποτέ δε γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου.

Όσοι θυμούνται τους Γιούτα Τζαζ θυμούνται αυτό το δίδυμο και πάντα ο ένας πάει πακέτο με τον άλλο. Δεν κατάφεραν να φορέσουν το δαχτυλίδι γιατί έπεσαν πάνω στον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν.

5.    Λεμπρόν Τζέιμς – Ντουέιν Γουέιντ

Η… κάψα του Λεμπρόν για ένα πρωτάθλημα τον οδήγησε στην απόφαση να δεχθεί την πρόταση των Χιτ έστω κι αν τα χρήματα ήταν λιγότερα. Μαζί με τον Γουέιντ πίστευε ότι θα φορέσει το δαχτυλίδι και τελικά τα κατάφερε. Το πιθανό είναι να το ξανακάνει και του χρόνου.
http://www.superbasket.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...