Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Hyperion, το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο!

Αυτό το δέντρο είναι πραγματικά ψηλό! Με ύψος 115,61 μέτρα το Hyperion, όπως ονομάζεται, έχει περίπου δύο φορές το μέγεθος του Αγάλματος της Ελευθερίας (χωρίς το θεμέλιο). Προσπαθήστε να εντοπίσετε τα τρία άτομα με τα μπλε μπλουζάκια που κρέμονται στον κορμό του.


Πρόκειται για μια σεκόγια (επιστημονική ονομασία σεκόγια η αειθαλής, Sequoia sempervirens) που ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρρισοειδών. Βρίσκεται στο Redwood National Park, στη Βόρεια Καλιφόρνια,  και έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το ψηλότερο δέντρο εν ζωή στον κόσμο.  
Το δέντρο εκτιμάται ότι αποτελείται από 530 m3 ξύλο και είναι περίπου 700-800 ετών. Σύμφωνα με τους ερευνητές θα μπορούσε να ψηλώσει ακόμη περισσότερο αλλά οι δρυοκολάπτες σταμάτησαν την ανάπτυξή του.
Ανακαλύφθηκε στις 25 Αυγούστου του 2006 από δυο πεζοπόρους, τον Chris Atkins και τον Michael Taylor. Στην συνέχεια μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Steve Sillett, αναρριχήθηκε στην κορυφή του δέντρου και έριξε μια ταινία κάτω στο έδαφος για να μετρήσουν το ύψος του. Μερικά πράγματα εξακολουθούν να είναι τόσο απλά!
Ένας συνάδελφος του Steve, ο Jim Spickler επανέλαβε την ανάβαση παίρνοντας μαζί του και μια  βιντεοκάμερα. Χάρη σε αυτόν έχουμε το βίντεο που θα σας δείξουμε στην συνέχεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακριβής τοποθεσία που βρίσκεται το δέντρο δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ στο κοινό



.http://www.dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...