Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Στον δρόμο για το σχολείο...

 Αν παραπονιέστε ότι άργησε το σχολικό λεωφορείο ή το σχολείο είναι μακριά ή τα παιδιά σας κινδυνεύουν στο δρόμο μέχρι να φτάσουν, τότε δείτε κάτι που πιθανώς να σας κάνει να αναθεωρήσετε.

Στις Φιλιππίνες, στην επαρχία Rizal ανατολικά της Μανίλα, κάποια παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους, εκτός από το ότι περπατάνε μια ώρα ημερησίως, κουβαλάνε μαζί με την σχολική τους τσάντα και μια σαμπρέλα (!), ώστε να περάσουν το ποτάμι. Ανεβαίνουν στη σαμπρέλα δύο ή τρεις μαζί, έτσι ώστε να πετύχουν καλύτερη ισορροπία. Αν τυχόν το ποτάμι είναι φουσκωμένο στον πηγαιμό τότε δεν περνάνε, ενώ αν φουσκώσει στην επιστροφή τότε αναγκάζονται να ζητήσουν φιλοξενία από φίλους και συγγενείς.

Στις Φιλιππίνες, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές. Μόνο το 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας φαίνεται να έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση, ενώ πάνω από 11 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, τόσο στις φτωχές αστικές όσο και στις αγροτικές κοινότητες, σύμφωνα με τη UNICEF.

http://clopyandpaste.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...