Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Σε δημοπρασία τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

Ογδόντα χρόνια τη δράση του θρυλικού ζευγαριού κακοποιών
 Τα όπλα αυτά ανήκουν στους απογόνους ενός αστυνομικού, ο οποίος τα απέκτησε από αξιωματούχο της αστυνομίας που είχε λάβει μέρος στην έφοδο της 13ης Απριλίου του 1933 στο κρησφύγετο του Κλάιντ και της Μπόνι
Ογδόντα χρόνια μετά τις ληστείες και τους φόνους που διέπραξε το θρυλικό ζεύγος Μπόνι και Κλάιντ, η ιστορία τους συνεχίζει να συναρπάζει.

Τουλάχιστον αυτό ελπίζει μια οικογένεια στο Μιζούρι που δημοπρατεί δύο σπάνια όπλα που πιστεύεται ότι ανήκαν στο διαβόητο ζευγάρι κακοποιών.Τα όπλα αυτά ανήκουν στους απογόνους ενός αστυνομικού, ο οποίος τα απέκτησε από αξιωματούχο της αστυνομίας που είχε λάβει μέρος στην έφοδο της 13ης Απριλίου του 1933 στο κρησφύγετο του Κλάιντ Μπάροου και της Μπόνι Ελίζαμπεθ Πάρκερ.

Πρόκειται για δύο ημιαυτόματα όπλα, ένα 45άρι υποπολυβόλο Thompson και μια καραμπίνα Winchester, η οποία χρονολογείται το 1897.

Τα όπλα βρίσκονταν για χρόνια σε μουσείο της αστυνομίας στο Σπρίνγκφιλντ, «αφανή».

Το εάν ανήκαν όντως τα όπλα αυτά στους Μπόνι και Κλάιντ δεν έχει αποδειχθεί, ωστόσο η οικογένεια είναι βέβαιη ότι πρόκειται για τα συλλεκτικά κομμάτια.

«Είναι δώρο ενός αστυνομικού σε έναν άλλο. Δεν υπήρχε λόγος να φτιαχτεί και ένα παραμύθι που να τα συνοδεύει» δήλωσε μέλος της οικογένειας στην κατοχή της οποίας βρίσκονται τα όπλα.

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Μέγιο, ιδιοκτήτης οίκου δημοπρασιών στο Μιζούρι που πραγματοποιεί τη δημοπρασία αρνήθηκε να εκτιμήσει το ποσό έναντι του οποίου αναμένεται να πουληθούν τα όπλα.

Το διαβόητο ζευγάρι κακοποιών έδρασε στις κεντρικές ΗΠΑ στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1931-1935).

Λήστεψαν αρκετές τράπεζες ενώ σκότωσαν εννέα αστυνομικούς, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο τους.

Η ιστορία τους έγινε ταινία από τον Άρθουρ Πεν με πρωταγωνιστές τους Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ.
http://www.tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...