Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Αμερικανοί πεζοναύτες ουρούν νεκρούς Ταλιμπάν (video)

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον κόσμο με ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Σε αυτόΑμερικανοί πεζοναύτες, μέλη της πιο «ένδοξης» στρατιωτικής αδελφότητας στον κόσμο -όπως τουλάχιστον αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται- ουρούν στα πτώματα νεκρών Ταλιμπάν…
Μάλιστα, επιδεικνύοντας αδιανόητη και απάνθρωπη ασέβεια προς τους νεκρούς, προβαίνουν σε σχόλια του τύπου «Have a nice day buddy».

Οι κατά τα άλλα πολιτισμένοι και γαλουχημένοι με αρχές και αξίες Αμερικανοί πεζοναύτες, βέβαια, έχουν δείξει και στο παρελθόν ανάλογη έλλειψη σεβασμού. Ποιος άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει αντίστοιχο υλικό με τις φρικαλεότητες στις φυλακές του «Abu Ghraib».
Φυσικά, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήδη έχει ξεκινήσει ενορχηστρωμένη επιχείρηση ώστε να παρουσιαστεί το περιστατικό ως μεμονωμένο» και όλα αυτά μόλις μια μέρα μετά τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από την έναρξη λειτουργίας του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο, ενός από τα ελάχιστα εναπομείναντα σημεία του κόσμου, όπου οι κρατούμενοι στερούντα και των πλέον βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μια σειρά από γεγονότα και περιστατικά που καλό θα είναι να διατηρήσουμε στη μνήμη μας την επόμενη φορά που κάποιος Αμερικανός πρόεδρος με πρόφαση την ελευθερία των λαών και την ανάγκη να πέσει κάποιο απολυταρχικό καθεστώς, θα αποφασίσει να «μπουκάρει» σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη στο όνομα της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.
«Αυτή η ασεβής πράξη είναι ανεξήγητη και καθόλου σύμφωνη με τα υψηλά ηθικά πρότυπα που περιμένουμε από τις συμμαχικές δυνάμεις», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο οποίο λογοδοτούν και οι αμερικανικές δυνάμεις.Σιγά μην διατάξετε και… ΕΔΕ, υποκριτές…

Νικόλας Ακτύπης

http://www.sport-fm.gr/article/527034

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...