Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το φαινόμενο Jeremy Lin στο ΝΒΑ (video)

Στο ΝΒΑ “πονοκεφάλιαζαν” για το πώς θα συνέχιζαν να βγάζουν χρήματα στην
Κίνα και την Αμερικανοασιάτικη κοινότητα των ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση του Yao Ming. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως η απάντηση θα βρισκοταν στην άκρη του πάγκου των Knicks και θ’ άκουγε στο όνομα Jeremy Lin.
Με το που μπει κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα των Knicks το πρώτο που βλέπει είναι μία τεράστια φωτογραφία του Αμερικανοταϊβανέζου και δίπλα τη διαφήμιση από τη νέα εφαρμογή του iPhone όπου ο χρήστης μπορεί να διαβάζει ειδήσεις, να παρακολουθεί βίντεο και να χαζεύει φωτογραφίες του Lin. Την ίδια στιγμή στο επίσημο e-shop των Knicks στο nyknicksstore.com τα δύο κεντρικά banners αφορούν αποκλειστικά τον πλέι μέικερ της ομάδας και διαφημίζουν τη φανέλα του, η οποία πωλείται προς 54.95 δολάρια και το t-shirt των Knicks που γράφει “Linsanity” και το οποίο φορούσαν σχεδόν οι πάντες στο Madison Square Garden στον αγώνα με τους Lakers.

Το πλέον τρελό είναι πως η φανέλα του Lin πωλείται 10 δολάρια πιο ακριβά από τις αντίστοιχες των δύο super star της Νέας Υόρκης, Carmelo Anthony Amar’e Stoudemire! Οι Knicks μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχουν καταβάλει στον Lin το ποσό των 613.567 δολαρίων, δηλαδή το μίνιμουμ συμβόλαιο, αλλά εκείνοι θα έχουν βγάλει μερικά εκατομμύρια δολάρια εκμεταλλευόμενοι τον θόρυβο γύρω από τ’ όνομά του. Το ΝΒΑ ανάλογη οικονομική επίδραση, σε μία ομάδα, έχει να δει από την εποχή του Allen Iverson στους Sixers, το 1996, του Yao Ming στους Rockets το 2002 και του LeBron James στους Cavaliers το 2003.
Οι εμφανίσεις του Lin όχι απλά ενθουσίασαν τους φίλους των Knicks, αλλά αύξησαν την αξία του μέσου όρου της τιμής των –διαθέσιμων- εισιτηρίων του αγώνα με τους Lakers -στην λεγόμενη “δευτερεύουσα’ αγορά- κατά 13%. Από 276.39 δολάρια, έφτασαν στα 312.51. Ακόμα πιο θεαματική είναι η αύξηση του μ.ο τιμής των –διαθέσιμων- εισιτηρίων για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με τους Hornets, η τιμή των οποίων παρουσιάζει μέχρι στιγμής αύξηση 36%, από 89 δολάρια στα 121!
Την ίδια στιγμή το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι οι συνεργαζόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ασία προσέθεσαν στο πρόγραμμά τους όλους τους αγώνες των Knicks, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τους Lakers, λόγω της ζήτησης που υπάρχει για τον πρώτο Αμερικανο –Ασιάτη παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ. Παράλληλα παρατηρήθηκε αύξηση της τηλεθέασης στους αγώνες των Knicks στο MSG Network, από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και ο Lin προωθήθηκε στη βασική πεντάδα. Στα πρώτα 22 ματς των Knicks στο MSG Network, η μέση τηλεθέαση της Nielsen, ανά σπίτι, έφτανε το 1.88. Στο εντός έδρας ματς με τους Jazz τη Δευτέρα σκαρφάλωσε στο 2.68 και με τους Wizards την Τετάρτη στο 2.41. Ενας μέσος όρος 2.55 και μία αύξηση της τάξεως του 36%!
Την ίδια στιγμή το ΝΒΑ αναζητά τρόπους έτσι ώστε ο Jeremy Lin να εμπλακεί σε κάποιο από τα events του All Star Weekend στο Ορλάντο από τις 23 μέχρι τις 26 του μήνα. Παράλληλα η Nike, με την οποία ο Lin έχει συμβόλαιο, τρέχει τις διαδικασίες έτσι ώστε μέχρι τον Μάρτιο να κυκλοφορήσει τα Nike Zoom Hyperfuse Low, που φοράει με το νέο του λογότυπο.
Ολα αυτά για έναν παίκτη, ο οποίος τις πρώτες του μέρες ως μέλος των Knicks, υποχρεωνόταν να επιδεικνύει ταυτότητα στους φύλακες του Madison Square Garden, για να τον αφήσουν να περάσει από την είσοδο των παικτών. Πολύ απλά επειδή νόμιζαν ότι είναι ball boy ή φροντιστής των Knicks και όχι παίκτης. Τώρα όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Lin, που πλέον ψάχνει για σπίτι και δεν θα χρειάζεται να κοιμάται για πολύ ακόμα στον καναπέ του αδερφού του ή σ’ εκείνον του συμπαίκτη του Landry Fields.
Κι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τότε η μεγάλη ανταμοιβή του θα έρθει το καλοκαίρι, όπου θα είναι free agent. Την 1η Ιουλίου αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ συμβολαίου, για παίκτη που δεν επιλέχθηκε ποτέ στο ντραφτ και τη χρονιά που προηγήθηκε αμοιβοταν με τις μίνιμουμ αποδοχές. Το κρατά ο Wesley Matthews, όταν υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο αντί 34.000.000 δολαρίων με τους Blazers το 2010.
Για την ώρα ο απόφοιτος του Harvard, προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος γύρω από την πρωτοφανή υστερία που δημιουργήθηκε στην Αμερική γύρω από το όνομά του για να συνεχίσει να ζει το όνειρό του. Την ίδια στιγμή οι Knicks και το ΝΒΑ τρίβουν τα χέρια τους, αφού βρήκαν από το πουθενά την κότα με τα χρυσά αβγά! Οσο για τους Warriors και τους Rockets, απ’ όπου ο Lin πέρασε αλλά δεν πήρε τις ευκαιρίες; Χτυπούν ακόμα τα κεφάλια τους στον τοίχο, όχι απλά γιατί έχασαν έναν καλό παίκτη, αλλά μαζί και την ευκαιρία για τρελά κέρδη!

http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...