Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

O υποσιτισμός απειλεί 450 εκ. παιδιά

Περίπου 450 εκατομμύρια παιδιά θα αντιμετωπίσουν επιβράδυνση
 στην σωματική και διανοητική τους ανάπτυξη μέσα στην επόμενη 15ετία εάν δεν γίνει κάτι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υποσιτισμού, προειδοποιεί σήμερα με έκθεσή της η βρετανική ΜΚΟ 'Σώστε τα Παιδιά'.«Ο κόσμος έχει επιτύχει θαυμαστή πρόοδο όσον αφορά τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, από 12 στα 7,6 εκατ. όμως η πρόοδος τούτη πρόκειται να σταματήσει εδώ εάν αποτύχουμε να καταπολεμήσουμε τον υποσιτισμό», προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Τζάστιν Φόρσαϊθ.

 Η ΜΚΟ καλεί παράλληλα τη βρετανική κυβέρνηση να διοργανώσει μέσα στη χρονιά μία συνδιάσκεψη για την πείνα στον κόσμο, επωφελούμενη από την παρουσία πολλών αρχηγών κρατών στο Λονδίνο με την αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι.«Κάθε μέρα, κάθε ώρα, 300 παιδιά χάνονται από υποσιτισμό, πολλές φορές διότι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά διατροφικά αγαθά, τα οποία εμείς στις πλούσιες χώρες θεωρούμε ως αυτονόητες κατακτήσεις», τονίζει ο Φόρσαϊθ.«Κτυπώντας τους λιμούς και τον υποσιτισμό, οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν τη χρυσή ευκαιρία να αλλάξουν την κατάσταση εκατ.παιδιών», προσθέτει.
Τουλάχιστον 171 εκατ. παιδιά πλήττονται σήμερα από βραδεία ανάπτυξη οφειλόμενη στον υποσιτισμό, τονίζει η ίδια ΜΚΟ.Η έλλειψη τροφής, σε συνδυασμό με τις ασθένειες, αποτελούν παράγοντες που εμποδίζουν σώμα και εγκέφαλο να αναπτυχθούν κανονικά, οδηγώντας σε μη αναστρέψιμες συνέπειες.

 Ο υποσιτισμός καθιστά τα παιδιά ευάλωτα στις ασθένειες και σύμφωνα με την έκθεση η έλλειψη τροφίμων αποτελεί την αιτία για την πλειονότητα των θανάτων που οφείλονται στη διάρροια, στην ελονοσία, ή την πνευμονία.

http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...