Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πές μου τι καφέ πίνεις...να σου πω ποιός είσαι!

Για άλλους είναι μια επαναλαμβανόμενη καθημερινή συνήθεια. Γι άλλους πάλι, αποτελεί εθισμό στα όρια της κοινωνικής ανοχής, καθότι δεν κάνουν χωρίς αυτόν. Για πολλούς αποτελεί πεδίο για πειραματισμού και ξεχωριστές απολαύσεις.
Όπως και να 'χει, ο καφές αποτελεί αναμφίβολα το υγρό καύσιμο της καθημερινότητας και αναπόσπαστο μέρος της ατομικής μας κουλτούρας.
Aρ. 10 : Ελληνικός freddo

Είσαι τύπος: Εναλλακτικός. Δεν συμβιβάζεσαι με τις επιταγές του lifestyle, τους ορισμούς της επιτυχίας και της αποτυχίας που κατασκευάζουν οι άλλοι για σένα, ούτε σου αρέσει να μπαίνεις σε καλούπια. Πειραματίζεσαι με όλα, την ψάχνεις αλλιώτικα και δεν σταματάς ποτέ να αμφισβητείς ακόμα και την ίδια την αμφισβήτηση. Είσαι opinion leader. Ότι κάνεις εσύ σήμερα, οι άλλοι το κάνουν αύριο όταν δηλαδή εσύ έχεις πάει κάπου αλλού. Φέτος ανακάλυψες τυχαία τον ελληνικό φρέντο και μάλιστα σκέφτηκες να καταθέσεις την ιδέα για πατέντα. Για να δούμε πόσοι θα σε ακολουθήσουν αυτό το καλοκαίρι!


Aρ. 9 : Γαλλικός
Είσαι τύπος: Μετριοπαθής. Ο καφές δεν αποτελεί για σένα πεδίο μάχης, αλλά ένα απαραίτητο εφόδιο για να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα. Τι κι αν σε ρωτάνε αν θέλεις καφέ φίλτρου, γαλλικό ή αμερικάνικο, όλοι ίδιοι είναι και την ίδια δουλειά κάνουν. Είσαι ανεκτικός στις αντιλήψεις των άλλων, δεν δημιουργείς προβλήματα στην παρέα και κάνεις ασφαλείς επιλογές, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αποτυχίας ούτε όμως και έκπληξης. Η καφετιέρα ως συσκευή είναι για σένα μια ακόμα μηχανή οικιακού εξοπλισμού σαν τον τρίφτη, το σουρωτήρι και το μπρίκι αλλά βελτιωμένη αφού δουλεύει με το πάτημα ενός κουμπιού και σου φτιάχνει καφέ όσο εσύ ξυρίζεσαι. Δεν έχεις κι άδικο!


Aρ. 8 : Ελληνικός "με ολίγη"
Είσαι τύπος: Παραδοσιακός. Νοσταλγός του παρελθόντος και οπαδός του κάθε πέρυσι και καλύτερα. Για σένα ο χρόνος σταματάει στις παιδικές σου αναμνήσεις με τη μαστίχα υποβρύχιο, το λουκούμι και το ποτήρι με το δροσερό νερό, πάνω στο σεμεδάκι της μαμάς. Μισείς τα δήθεν. Από μουσική ακούς οτιδήποτε αυθεντικό που παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο. Η ίδια η προετοιμασία του καφέ αποτελεί μυσταγωγία και δεν συμβιβάζεσαι ποτέ με ελληνικό βρασμένο σε ηλεκτρική κουζίνα. Μπρίκι πάνω στο γκάζι, και μάλιστα μπακιρένιο.

Αποζητάς την ποιότητα και όχι την ποσότητα, σου αρέσει να παίρνεις τον χρόνο σου και η ελληνικότητα αποτελεί για σένα ανεκτίμητη αξία. Λέξεις όπως χόβολη, μπακίρι, καϊμάκι αλλά και σιέστα, ναργιλές και μπέσα εκφράζουν με διαχρονική σαφήνεια τις αντιλήψεις σου για τη ζωή.


Aρ. 7 : Ελληνικός σκέτος
Είσαι τύπος: Μάτσο. Πολλά βαρύς και όχι. Δεν σηκώνεις πολλά με τις απόψεις και τα θέλω σου και είσαι λακωνικός, λιγομίλητος και συχνά απαισιόδοξος. Οι γυναίκες είναι για σένα αναγκαίο κακό και συνήθως σε κουράζει η γκρίνια και η ελαφρότητά τους. Δεν σημαίνει πως δεν σου αρέσει το ωραίο φύλο αλλά στις σχέσεις σου προτιμάς τις συνοπτικές διαδικασίες που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για απαιτήσεις. Εκτός αν ερωτευτείς, οπότε τα δίνεις όλα. Όσα τέλος πάντων έχεις για δόσιμο. Μην ανησυχείς. Συμβαίνει συχνά εις Παρισίους.


Aρ. 6 : Στιγμιαίος
Είσαι τύπος: Κλασικός Έλληνα(ρα)ς. Βιαστικός και ευερέθιστος, δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου. Ζεις μέσα σε μια διαρκή αντίφαση αφού απ’ τη μια εξοργίζεσαι με ότι στραβό συμβαίνει αλλά ταυτόχρονα ανέχεσαι και συγχωρείς εύκολα τον εαυτό σου και τους άλλους για εγκλήματα τόσο στιγμιαία (κατά την περίφημη ατάκα του κατά τ’ άλλα συμπαθούς Πασχάλη) όσο και …κατά συρροή, όπως για παράδειγμα τον γείτονα που πετάει σκουπίδια απ’ το μπαλκόνι, τους τύπους που κάνουν ηχορρύπανση στην παραλιακή με φτιαγμένα αυτοκίνητα και τους πολιτικούς που μας ξεπουλάνε με ή χωρίς προσχήματα. Τσίτωσες τώρα; Είδες που στα λέμε;


Aρ. 5 : Decafeine
Είσαι τύπος: Νευρικός. To νευρικό σου σύστημα δεν αντέχει άλλη καφεΐνη αλλά εσύ δεν μπορείς να απεξαρτηθείς από το άρωμα και τη γεύση του καφέ. Παραμυθιάζεσαι εύκολα, αποζητάς πλασματικές διεξόδους και συχνά γίνεσαι συγκαταβατικός.

Είναι αρκετά εύκολο για τους άλλους να σου επιβληθούν, ειδικά, αν σε πετύχουν σε στιγμή αδυναμίας. Είσαι ευαίσθητος στη γνώμη των άλλων και συχνά γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν άρα και να σε εκμεταλλευτούν. Δεν έχεις ανάγκη την καφεΐνη για να πατήσεις πόδι!


Aρ. 4 : Espresso
Είσαι τύπος: Straightforward. Ξεκάθαρος, κατασταλαγμένος και απόλυτος στις πεποιθήσεις σου. Δίνεις περισσότερη σημασία στην ουσία κι όχι στο περιτύλιγμα και επιλέγεις σύντροφο, αμάξι, κινητό αλλά και φίλους με γνώμονα την αληθινή αξία. Διαθέτεις μια πρακτική πλευρά που εκτιμούν οι γύρω σου και ο φτηνός εντυπωσιασμός δεν αποτελεί ποτέ τον τρόπο για να κερδίσεις το σκοπό σου. Τα λες συχνά έξω απ’ τα δόντια, αλλά όλοι ξέρουν πως κατά βάθος είσαι δίκαιος.



Aρ. 3 : Cappuccino
Είσαι τύπος: Γοητευτικός. Και διαλλακτικός. Βάζεις νερό στο κρασί σου άρα και… γάλα στον καφέ σου. Αγαπάς τις γυναίκες και περιτριγυρίζεσαι από φίλες, συναδέλφους, εξαδέλφες κινδυνεύοντας συχνά να χαρακτηριστείς από τους αντίζηλούς σου καληνυχτάκιας. Είσαι αρκετά ευαίσθητος και ρομαντικός και επιζητάς την ισορροπία και την αρμονία στις προσωπικές σου σχέσεις επιλέγοντας έναν καφέ κοινής αποδοχής με το έτερον σου ήμισυ.

Ως γνωστόν, ο καπουτσίνο είναι ο αγαπημένος καφές των κοριτσιών κι εσύ έχεις τον τρόπο να βρίσκεσαι απευθείας στην καρδιά τους...


Aρ. 2 : Macciato
Είσαι τύπος: Απαιτητικός. Είσαι εστέτ και συχνάζεις μόνο σε ιταλικά καφέ που συνδυάζουν την υψηλή σου αισθητική με τον περιορισμένο σου χρόνο. Ο όρος καφετέρια ή καφενείο δεν υπάρχει στο λεξικό σου. Θέλεις να ελέγχεις τα πάντα και να επιβάλλεις τους δικούς σου όρους στο παιχνίδι. Είσαι τελειομανής, άρα αυστηρός με τον εαυτό σου και ακόμα αυστηρότερος με τους άλλους. (Μήπως κι αυτοί δεν είναι αυστηροί μαζί σου;).

Είναι λογικό λοιπόν να απαιτείς απ’ τον καφέ σου την τελειότητα και την ακρίβεια που επιδιώκεις σε όλους τους άξονες της ζωής σου. «Μακιάτο» στα ιταλικά θα πει «σημαδεμένος» άρα θέλεις να δώσεις το δικό σου στίγμα στον εσπρέσσο σου προσθέτοντας τόσες σταγόνες γάλα όσες έχεις στο μυαλό σου. Ακριβώς.


Aρ. 1 : Frappuccino
Είσαι τύπος: Επιρρεπής στις ηδονές. Αν μπορούσες θα παράγγελνες ένα …γαλακτομπούρεκο με μπόλικα παγάκια αλλά ο καφές-σήμα κατατεθέν των Starbucks, που μοιάζει περισσότερο με λιωμένο παγωτό αποτελεί την ιδανική λύση για έναν αθεράπευτο γλυκατζή σαν εσένα.

Ιδανικός απογευματινός καφές για σένα που θέλεις να ανεβάσεις απότομα τα επίπεδα ζάχαρης και να καταπολεμήσεις (με λάθος τρόπο ομολογουμένως αλλά τέλος πάντων) τη λιγούρα που σε πιάνει εκεί κατά τις πέντε το απόγευμα, καθώς η μέρα κοντεύει να κλείσει επαγγελματικά αλλά οφείλει να ξεκινήσει για όλα τα υπόλοιπα… Ο «φραπουτσίνος» είναι γλυκατζής άρα επιρρεπής σε πάσης φύσεως προκλήσεις, ανοιχτόκαρδος και χαβαλές. Η ψυχή της παρέας!

http://himaira.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...