Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Ο Έλληνας και το ίντερνετ...

Πάνω από τα μισά νοικοκυριά της χώρας (53,6%), με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας 16-74 ετών, διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο από την κατοικία τους, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως αναφέρεται σε….

σχετική ανακοίνωση, στην συντριπτική τους πλειοψηφία (94,8%) οι συνδέσεις αυτές είναι ευρυζωνικές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, έξι στους δέκα χρησιμοποίησαν Η/Υ και το διαδίκτυο κατά το Α’ τρίμηνο του 2012 ενώ παρατηρείται σύγκλιση στα ποσοστά χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Τακτική χρήση του διαδικτύου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, διενεργεί το 91,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α’ τρίμηνο του 2012, ποσοστό σταθερό σε σχέση με το 2011 (91,7%) ενώ το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο παρουσιάζει αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε το 2011.

Σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους δέκα συνδέονται στο διαδίκτυο εν κινήσει, από φορητή συσκευή. Αναλυτικότερα, το 22,5% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 16- 74 ετών και το 40,9% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίμηνο 2012, συνδέθηκαν στο διαδίκτυο εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με τη χρήση φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, notebook ή tablet), κινητού τηλεφώνου, smart phone ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών, κ.ά.), παρουσιάζοντας αύξηση 64,2% και 54,9%, αντίστοιχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Τέσσερις στους δέκα, από αυτούς που συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφεραν ως συχνό πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατά τη σύνδεσή τους από φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή άλλη φορητή συσκευή, την μη καλή λήψη του σήματος του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ ένας στους δέκα ανέφερε ως πρόβλημα τη δυσκολία καθορισμού ή αλλαγής των ρυθμίσεων που απαιτούνται για σύνδεση στο διαδίκτυο.
http://www.alexiptoto.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...