Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η μείωση των πάγων της Αρκτικής «ντύνει στα λευκά» την Ευρώπη

Η μείωση της επιφάνειας των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπορεί να ευθύνεται για τους παγωμένους και χιονισμένους χειμώνες τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Από το 2007, όταν η επιφάνεια των πάγων μειώθηκε σημαντικά, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, χιονοπτώσεις--σφοδρότερες από τις συνηθισμένες--παρατηρήθηκαν στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα, επισημαίνουν επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια. Στη διάρκεια των χειμώνων του 2009-2010 και 2010-2011, στο βόρειο ημισφαίριο καταγράφηκε η δεύτερη και η τρίτη συγκέντρωση χιονιού στα χρονικά.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

25 γονιδιακές διαφορές μεταξύ ανδρών-γυναικών

1. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του συνδυασμού των χρωμάτων. Ξέρουν ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο.
Οι άντρες σκέπτονται ότι αφού το κόκκινο είναι ωραίο και το πράσινο επίσης, γιατί να μη βάλουμε δυο ωραία χρώματα
μαζί.

2. Οι άντρες μιλάνε με προτάσεις και οι γυναίκες με παραγράφους.
Οι άντρες αρχίζουν μια πρόταση...και οι γυναίκες την τελειώνουν.

3. Οι γυναίκες μπορούν να θυμούνται κάθε λέξη του διαλόγου που έγινε πριν από ένα μήνα ανάμεσα σε αυτές και τον
σύντροφό τους.
Οι άντρες μπορούν να θυμούνται την τελική ταχύτητα αυτοκινήτων που δεν πρόκειται να αποκτήσουν.

4. Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τις άλλες γυναίκες.
Οι άντρες ποτέ.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

O Tζέρεμι Εβανς - Νικητής Καρφωμάτων NBA All star Game (Video)

O Tζέρεμι Εβανς των Γιούτα Τζαζ ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων του ΝΒΑ All Star Game.








Η ''δημοκρατία'' μας περιφρουρείται....

Εκπληκτικές φωτογραφίες από τον Michael Poliza


Ας δείξουμε τις εκπληκτικές φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν από τον Γερμανό φωτογράφο Michael Poliza. Ο Michael Poliza είναι φωτογράφος με έδρα το Κέιπ Τάουν και πρωτοπόρος στη χρήση της ψηφιακής φωτογραφίας για εικονογραφημένα βιβλία.

Κοιτάζοντας σε μια από τις φωτογραφίες του Michael Poliza, ποτέ δεν θα λέγαμε ότι ότι ήταν ένας εξ ασκούμενος φωτογράφος για τα τελευταία πέντε χρόνια. Πριν από αυτό, ο Poliza ήταν ένας επιχειρηματίας στον τομέα της πληροφορικής. Η αγάπη του για τη φύση και τα ταξίδια, υπήρξαν οι ρίζες του στην εκστρατεία, που τον οδήγησε στην Starship Millenium Voyage, ένα ταξιδι 75 000 ναυτικά μίλια γύρω από τον κόσμο διερευνώντας τα οικολογικά ζητήματα σε περιοχές πολύ μακριά που δεν μπορούσε να φτάσει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Όλες οι φωτογραφίες είναι από το βιβλίο του «Ανταρκτική: Ένα Αφιέρωμα στη Ζωή στις πολικές περιοχές». Ρίξτε μια ματιά!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έξυπνες ατάκες για το τσιγάρο

1. Δεν με ενοχλεί το άσθμα μου εκτός αν είμαι κοντά σε σκύλους ή καπνό. Αυτό που θα με ενοχλούσε περισσότερο είναι ένας σκύλος που καπνίζει.
Στιβ Άλεν

2. Αν το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στον παράδεισο, τότε δεν θα πάω.
Μαρκ Τουέιν

3. Δεν είμαι μανιακός καπνιστής πια. Πλέον τελειώνω μόνο δύο αναπτήρες την ημέρα.
Μπιλ Χικς

4. Θυμήσου: Αν καπνίζεις μετά το σεξ, το κάνεις πολύ γρήγορα.
Γούντι Άλεν

5. Ο μόνος τρόπος να κόψεις μια κακιά συνήθεια είναι να την αντικαταστήσεις με μια καλύτερη.
Τζακ Νίκολσον (Εξηγεί γιατί από το τσιγάρο πήγε στο πούρο)

6. Τα τσιγάρα και ο καφές είναι οι καλύτεροι φίλοι των αλκοολικών.
Τζέραρντ Γουέι

Ο καπιταλισμός με απλά λόγια


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το φαινόμενο Jeremy Lin στο ΝΒΑ (video)

Στο ΝΒΑ “πονοκεφάλιαζαν” για το πώς θα συνέχιζαν να βγάζουν χρήματα στην
Κίνα και την Αμερικανοασιάτικη κοινότητα των ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση του Yao Ming. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως η απάντηση θα βρισκοταν στην άκρη του πάγκου των Knicks και θ’ άκουγε στο όνομα Jeremy Lin.
Με το που μπει κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα των Knicks το πρώτο που βλέπει είναι μία τεράστια φωτογραφία του Αμερικανοταϊβανέζου και δίπλα τη διαφήμιση από τη νέα εφαρμογή του iPhone όπου ο χρήστης μπορεί να διαβάζει ειδήσεις, να παρακολουθεί βίντεο και να χαζεύει φωτογραφίες του Lin. Την ίδια στιγμή στο επίσημο e-shop των Knicks στο nyknicksstore.com τα δύο κεντρικά banners αφορούν αποκλειστικά τον πλέι μέικερ της ομάδας και διαφημίζουν τη φανέλα του, η οποία πωλείται προς 54.95 δολάρια και το t-shirt των Knicks που γράφει “Linsanity” και το οποίο φορούσαν σχεδόν οι πάντες στο Madison Square Garden στον αγώνα με τους Lakers.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Φωτο QUIZ ...

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την φωτογραφία μπορείτε να το βρείτε...













Προϊστορικό φυτό ανθίζει μετά από 32.000 χρόνια στην κατάψυξη.

Ένα πρωτοποριακό πείραμα έφερε ξανά στη ζωή το αρχαιότερο φυτό που έχει ποτέ αναγεννηθεί και ανοίγει τον δρόμο για την αναβίωση και άλλων αρχαίων φυτικών ειδών. Εδώ και 32.000 χρόνια, ένας προϊστορικός σκίουρος της εποχής των παγετώνων είχε κρύψει βαθιά στο μόνιμα παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας σπόρους φυτών για να τους φάει εν καιρώ. Τώρα, Ρώσοι επιστήμονες, που ανακάλυψαν την υπόγεια κρυψώνα του «θησαυρού», κατάφεραν να αναστήσουν ένα ολόκληρο φυτό, που αναπτύχθηκε και έβγαλε άνθη. Τα προηγούμενα ρεκόρ αναβίωσης φυτού αφορούσαν ένα φοίνικα ηλικίας 2.000 ετών στο Ισραήλ και έναν λωτό ηλικίας 1.200 ετών.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σβετλάνα Γιασίνα του Ινστιτούτου Βιοφυσικής του Κυττάρου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό (PNAS) της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC, τους «Τάιμς της Ν. Υόρκης» και το New Scientist, απέδειξαν, όπως αναφέρουν, ότι το παγωμένο υπέδαφος λειτουργεί ως φυσικό «αποθετήριο» για τις αρχαίες μορφές ζωής επί δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Όπως επισημαίνουν, οι σχετικές έρευνες πρέπει να συνεχιστούν για να φέρουν στο φως -και πιθανώς πίσω στη ζωή- και άλλα από καιρό εξαφανισμένα φυτά, ζώα και οργανισμούς.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Απίθανο τρικ σε μπιλιάρδο





Ντόμινο κατάσταση







Το ασανσέρ του τρόμου! - Video

Μια έξυπνη οπτική ψευδαίσθηση στο εμπορικό κέντρο Southside στο Λονδίνο, έκανε τους ανυποψίαστους επισκέπτες να πιστέψουν ότι το δάπεδο ενός ασανσέρ είχε καταρρεύσει..

Όταν οι πόρτες άνοιξαν, οι έκπληκτοι άνθρωποι πίστεψαν ότι βρίσκονταν ένα βήμα μόνο μακριά από την πτώση στο βαθύ φρεάτιο του ανελκυστήρα.

Η τρισδιάστατη ψευδαίσθηση με την τρύπα στη μέση του ανελκυστήρα δημιουργήθηκε για να προετοιμάσει το βρετανικό κοινό για τα εγκαίνια του Nemesis Sub-Terra, ενός νέου αξιοθέατου του Alton Towers Resort.

Μετά την πρώτη έκπληξη πάντως, μικροί και μεγάλοι το διασκέδασαν με την καρδιά τους…

Οι νόμοι του Μέρφυ για τις μανάδες

  • Η μάνα είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρει περισσότερα για ‘σένα, απ’όσα ξέρεις ο ίδιος απο τον εαυτό σου.
  • Η συμβουλή της μάνας σου που δεν θα ακολουθήσεις, θα αποδειχτεί η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσε ποτέ.
  • Αν ξεχνάς, η μάνα σου θα σου υπενθυμίσει όλα τα λάθη σου, ωστε να μη τα επαναλάβεις.
  • Σε οτιδήποτε κάνεις, η μάνα σου μπορεί να κάνει κριτική. Ακόμα κι αν δεν κάνεις τίποτα.
  • Αν πιστεύεις οτι έχεις μυστικά απο τη μάνα σου, θυμήσου ποιός σου άλλαζε πάνες.
  • Ποτέ μην πεις ψέματα στη μάνα σου. Αν το κάνεις, μην πιστεύεις οτι δεν το κατάλαβε.
  • Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο πιο παιδί νιώθεις όταν βρίσκεσαι κοντά στη μάνα σου.
  • Η άποψη της μάνας είναι η καλύτερη. Αν δεν το πιστεύεις, ρώτα την.
  • Οτιδήποτε φαίνεται καλή ιδέα, μέχρι η μάνα σου να το ανακαλύψει και να σου πει για ποιό λόγο δεν είναι.
  • Όταν δεν έχεις φράγκο, ζήτα απο τη μάνα σου να σου δανείσει. Θα σε βοηθήσει να θυμηθείς που σπατάλησες τα λεφτά σου.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στο φως της ημέρας σαρκοφάγος θαμμένη επί 4.000 χρόνια

Ενα εκπληκτικό ξύλινο πρόσωπο, εξαιρετικά διατηρημένο, που προφανώς ανήκε σε
σημαίνον άτομο της αιγυπτιακής κοινωνίας ήρθε στο φως κατά την ανασκαφή στη θέση Κουμπέτ Ελ - Χάουα στο Ασουάν της Αιγύπτου. Πρόκειται για τμήμα μιας σαρκοφάγου που αναδύθηκε μέσα από το χώμα περί τις τέσσερις χιλιάδες χρόνια μετά από την τοποθέτησή της σε τάφο. Και όπως φαίνεται, περιείχε το σώμα ενός ανθρώπου, που μπορούσε εν ζωή να υπερηφανεύεται για τα εξαιρετικά λεπτά χαρακτηριστικά του προσώπου του.
Η ανακάλυψη έγινε από μία ισπανική αρχαιολογική ομάδα με έδρα το Πανεπιστήμιο της Χαέν _με συνεργαζόμενους επίσης, τα Πανεπιστήμια της Γρανάδας και του Λονδίνου_, η οποία εργάζεται στην περιοχή από το 2008 με επικεφαλής τον καθηγητή Αλεχάντρο Χιμένες Σεράνο. Είκοσι μούμιες καθώς και έναν τάφο του 1830 π. Χ. έχει φέρει στο φως αυτή η ομάδα κατά τη φετεινή ανασκαφική περίοδο, που άρχισε τον Ιανουάριο ενώ στο παρελθόν είχε αποκαλύψει άλλους δύο τάφους.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τρια απλά παραδείγματα - Δείτε πώς ζούσαμε το 1999 και πώς ζούμε το 2012
Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τη ζωή μας με τους μισθούς να παίρνουν την κατιούσα και τα έξοδα να διογκώνονται.

Ενδεικτικά, μία σύγκριση στους μισθούς και στις τιμές της βενζίνης ή του πετρελαίου θέρμανσης το 1999 με αυτές του σήμερα δείχνει μεγάλες αποκλίσεις κι έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εντυπωσιακά ζωγραφισμένα χέρια

Η τέχνη μπορεί να μεταμορφώσει πράγματα και ανθρώπους. Διάφοροι καλλιτέχνες με το ταλέντο τους δημιουργούν έργα τέχνης περίεργα και ευφάνταστα.
Ο Ιταλός Guido Daniele είναι διάσημος για τις δημιουργίες του στη ζωγραφική σώματος (body painting). Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε ένα μικρό αλλα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του, που δίνει στα χέρια μορφές ζώων.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Λύθηκε το μυστήριο μιας από τις πιο διάσημες φωτογραφίες φαντασμάτων;

Η φωτογραφία ενός κοριτσιού μέσα σε ένα κατεστραμμένο από φωτιά κτήριο, αποτελεί μία από τις πιο διάσημες εικόνες "φαντασμάτων" σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ήταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Tony O' Rahilly, απαθανάτισε με τηλεφακό το παλιό Δημαρχείο, της περιοχής Wem στο Shropshire.


Το ξύλινο κτήριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1677 και οι φήμες έλεγαν ότι υπεύθυνο για την φωτιά ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, η Jane Chum, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Οι ντόπιοι, πίστευαν ότι το φάντασμα της μικρής είχε στοιχειώσει την περιοχή τους και οι ιστορίες που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, 333 χρόνια μετά!

Η φωτογραφία του 1995
Το 1995, λοιπόν, ο κ. O'Rahilly, υποστήριξε ότι κατά την εκτύπωση του φιλμ που είχε τραβήξει στο παλιό δημαρχείο, εντόπισε την εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού που φοράει ντεμοντέ ρούχα, να στέκεται ανάμεσα στις φλόγες και να κοιτάζει το φακό της κάμερας.
Η εικόνα αυτή έγινε πρωτοσέλιδο σε δεκάδες έντυπα και πέρασε στην ιστορία ως "το φάντασμα του WEM" (από τα αρχικά της ονομασίας του παλιού ταχυδρομείου "Wem Town Hall"). Ο θρύλος για τη Jane Chum, που στοίχειωνε την περιοχή, είχε πλέον και αποδεικτικά στοιχεία!

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Το 99% των ανθρώπων το καταλαβαίνουν....Εσείς?

Σνφμύωα με μια έυρενα στο Πισήναπιμετο του Κμτρπιαιζ, δεν πεαίζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμάμρα μσέα σε μια λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς και μροπετίε να δαβαιάεστε τις λιεξές χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξέη αλλά την λξέη σαν σνύλοο.

Ατίπτσυεο ε;






http://tsekouratoi.blogspot.com/

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

10 αστεία για τους άντρες και τις γυναίκες!

1. Οι γυναίκες είναι απρόβλεπτες. Πριν τον γάμο ονειρεύονται ένα άντρα, μετά τον γάμο τον υποπτεύονται και μετά τον θάνατο του τον σέβονται.

2. Κάποτε κάποιος άντρας είπε σε μια γυναίκα πως την αγαπάει και ότι θα περνούσε ακόμα και μέσα από την κόλαση γι’ αυτήν. Παντρεύτηκαν..και τώρα περνά μέσα από την κόλαση.

3. Ένας άντρας έβαλε μια αγγελία με τίτλο: «Ζητείται σύζυγος». Την επόμενη μέρα, λαμβάνει εκατοντάδες γράμματα. Όλα έλεγαν το ίδιο πράγμα: «Πάρε τη δική μου».

4. Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου του στη γυναίκα του μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Είτε το αυτοκίνητο είναι καινούργιο, είτε η γυναίκα.

5. Είναι εύκολο να καταλάβετε εαν ένας άντρας είναι παντρεμένος ή οχι. Άπλα παρακολουθήστε τον να οδηγεί καθώς κάθεται μια γυναίκα δίπλα του. Εαν και τα δυο του χέρια είναι στο τιμόνι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι παντρεμένος.

O υποσιτισμός απειλεί 450 εκ. παιδιά

Περίπου 450 εκατομμύρια παιδιά θα αντιμετωπίσουν επιβράδυνση
 στην σωματική και διανοητική τους ανάπτυξη μέσα στην επόμενη 15ετία εάν δεν γίνει κάτι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υποσιτισμού, προειδοποιεί σήμερα με έκθεσή της η βρετανική ΜΚΟ 'Σώστε τα Παιδιά'.«Ο κόσμος έχει επιτύχει θαυμαστή πρόοδο όσον αφορά τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, από 12 στα 7,6 εκατ. όμως η πρόοδος τούτη πρόκειται να σταματήσει εδώ εάν αποτύχουμε να καταπολεμήσουμε τον υποσιτισμό», προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Τζάστιν Φόρσαϊθ.

 Η ΜΚΟ καλεί παράλληλα τη βρετανική κυβέρνηση να διοργανώσει μέσα στη χρονιά μία συνδιάσκεψη για την πείνα στον κόσμο, επωφελούμενη από την παρουσία πολλών αρχηγών κρατών στο Λονδίνο με την αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι.«Κάθε μέρα, κάθε ώρα, 300 παιδιά χάνονται από υποσιτισμό, πολλές φορές διότι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά διατροφικά αγαθά, τα οποία εμείς στις πλούσιες χώρες θεωρούμε ως αυτονόητες κατακτήσεις», τονίζει ο Φόρσαϊθ.«Κτυπώντας τους λιμούς και τον υποσιτισμό, οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν τη χρυσή ευκαιρία να αλλάξουν την κατάσταση εκατ.παιδιών», προσθέτει.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι ατάκες της κρίσης

Μερικές σοφές ατάκες και αλήθειες σχετικά με την κρίση στη χώρα μας.

Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα.
Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που να κάνω καταγγελία;
Εχω αρκετά χρήματα για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Του προηγούμενου...
Η αλήθεια είναι ότι με την παρούσα κυβέρνηση νοιώθω μια ασφάλεια... και μια δίωξη... και μια αντιτρομοκρατική... και μια ΜΑΤ.
Tις προάλλες ένα αυτοκίνητο στούκαρε στη βιτρίνα ενός καταστήματος και φώναξε ο καταστηματάρχης: "Επιτέλους, μπήκε ένας άνθρωπος στο μαγαζί".
Σιγά τη ληστεία στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Κόλπο σαν το "λεφτά υπάρχουν" δεν έχει ξαναγίνει.
Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τον έρωτα μπορεί να τον βρεις παντού, κάποιοι όμως αρνούνται.....

Ημέρα των ερωτευμένων

 Ποιος γιορτάζει πραγματικά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Οι ερωτευμένοι, τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία;  το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την μέρα την περιμένουν  πως και πως όλοι τους, και σίγουρα πολλοί από τους παραπάνω δεν είναι ερωτευμένοι. 










http://fantasmataki.blogspot.com/ 

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ιαπωνία 11 μήνες μετά το τσουνάμι

Εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν την σημερινή εικόνα της Ιαπωνίας σε σχέση με την κατάσταση που άφησε πίσω του το φονικό τσουνάμι που χτύπησε την χώρα τον Μάρτιο του 2011. Απ’ ότι φαίνεται κάποιοι έχουν την οργάνωση και την ικανότητα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ξαναχτίσουν την χώρα τους σε χρόνο ρεκόρ, όταν άλλοι ξέρουν μόνο να διαλύουν…

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Όλη η αλήθεια σε μια φωτογραφία...

 Σε μια φωτογραφία αποτυπώνεται η ανιδιοτελής αφοσίωση, η παρηγοριά, ηρεμία, ευτυχία, ευγνωμοσύνη, αγάπη, εμπιστοσύνη, φιλία...
Διότι ο σκύλος δεν δίνει βάρος στην οικονομική ισχύ ενός ανθρώπου, ούτε στη δουλειά του, ούτε στην ηλικία του, ούτε στο χρώμα του.
Ο σκύλος αγαπάει το παιδί επειδή απλά είναι ο ανθρωπός του και το παιδί ξέρει ότι ο σκύλος δεν θα τον προδώσει ποτέ...

 http://clopyandpaste.blogspot.com

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η φύση ποζάρει στον Omid Golzar

Τα έντομα όπως δεν τα έχετε ξαναδει!
Αράχνες, σκώροι, σφήκες και σκαθάρια ποζάρουν για το φωτογραφικό φακό του Omid Golzar.
Ο φωτογράφος από το Ιράν έχει αδυναμία στα κοντινά πλάνα στα μάτια και στα κεφάλια των εντόμων. Το πάθος του για τη λεγόμενη «μακροφωτογράφιση» τον κάνει να αντιστρέφει την κάμερα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.
Συγκεκριμένα, ο Omid δεν χρησιμοποιεί ειδικούς φακούς για κοντινά πλάνα αλλά μια διαφορετική μέθοδο αντιστρέφοντας τους 28 χιλιοστών φακούς της κάμερας.
Ο ίδιος δήλωσε: «Η κάμερά μου με συνοδεύει σε κάθε μου περιπέτεια στο μυστικό και ανεξερεύνητο κόσμο των εντόμων και των αραχνών».

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πορτρέτα με σφαίρες γι’ αυτούς που σκοτώθηκαν από σφαίρες!

Ο Τζον Λένον, ο Αβραάμ Λίνκολν αλλά και ο Τζον Κένεντι και τόσοι άλλοι μεγάλοι άνδρες της ιστορίας και του πολιτισμού πέθαναν με βίαιο τρόπο, αφού όλοι τους σκοτώθηκαν από σφαίρα!


 Ο καλλιτέχνης David Palmer βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο να υπενθυμίσει στον κόσμο τις δολοφονίες αυτών των σημαντικών προσώπων, δημιουργώντας τα πορτρέτα τους αποκλειστικά από σφαίρες.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος στα τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα (επιτέλους)

Την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για την «προστασία των δεσποζόμενων και τα αδέσποτων ζώων συντροφιάς», το οποίο ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο.

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως πρόκειται για μία «εξαιρετική διάταξη» και κάνει λόγο για μία «μεγάλη νίκη». Σημειώνεται πως η απαγόρευση των τσίρκο με ζώα αποτελεί Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει το GAWF στην ανακοίνωσή του το άρθρο 12 του νέου νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά την «απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες δραστηριότητες» και άρα τα τσίρκο θα μπορούν να δίνουν παραστάσεις μόνον και εφόσον δεν έχουν ζώα.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Οι υπέροχοι καταρράχτες "Angel Falls"


Βρίσκονται στη Βενεζουέλα και είναι οι υψηλότεροι στον κόσμο με ύψος 979 μέτρων.

Τι σημαίνει ο γραφικός χαρακτήρας;

Δείξε μου το φίλο σου αν σου πω ποιος είσαι” λέει η παραδοσή μας αλλά καλύτερα μάλλον να ήταν “Δείξε μου το γραφικό σου χαρακτήρα να σου πω ποιος είσαι”. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο τρόπος που γράφουμε φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα μας καθώς και για την εκάστοτε ψυχολογική μας κατάσταση.
Όπως λένε οι ειδικοί, η διαδικασία του γραψίματος ελέγχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα καθώς συμμετέχουν πολλοί μυς όπως του μπράτσου, του αγκώνα, του χεριού, των δαχτύλων και της ωμοπλάτης. Άν κανετε υπομονή μέχρι το τέλος, στα δείγματα γραφής που ακολουθούν και στην ερμηνεία τους, ίσως κάποιοι συναντήσετε τον εαυτό σας ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.
ΓΕΝΙΚΑ:
- Ο ειλικρινής = μεγάλα στρογγυλά και ομοιόμορφα γράμματα, σε ευθεία γραμμή.
- Ο φιλότιμος = στρογγυλά γράμματα και τονίζει τα σημεία στίξης – σημάδι ανθρώπου με προσοχή στη λεπτομέρεια.
- Ο οικονόμος = προσεχτικά και ομοιόμορφα, με ελαφριά κλίση στις γραμμές και χωρίς να τονίζει τα κεφαλαία.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Οι νόμοι του Μέρφυ για το sex

  • To sex δεν είναι βρώμικο. Εκτός κι αν το κάνεις σωστά.
  • Όταν τα φώτα είναι σβηστά, όλες οι γυναίκες είναι όμορφες.
  • Ίσως υπάρχουν κάποια πράγματα καλύτερα απο το sex, και κάποια πράγματα χειρότερα. Αλλά τίποτα δεν είναι ακριβώς σαν το sex.
  • Δεν μπορείς να παράγεις 1 μωρό σε 1 μήνα, αφήνοντας εγκύους 9 γυναίκες.
  • Ποτέ μην κοιμάσαι με μια γυναίκα που έχει περισσότερα προβλήματα απο ‘σένα.
  • H αναμονή είναι το 98% της απόλαυσης.
  • Το sex δεν είναι η απάντηση, αλλά η ερώτηση. Η απάντηση είναι «ναι».
  • Τίποτα δεν βελτιώνεται με την ηλικία.
  • Το sex διαρκεί πολύ λίγο, αλλά έχει τη δύναμη να δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα.
http://www.stupidity.gr/

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα...

Προς τα που πάει το λεωφορείο;


Ακόμη να το βρείτε;

Πες μου τι ντύνεσαι τις απόκριες, να σου πω ποιός είσαι!

Οι στολές και οι μάσκες που επιλέγουμε να φορέσουμε τις απόκριες, αποκαλύπτουν στοιχεία για την προσωπικότητά μας. Αν και θεωρούμε ότι τα αποκριάτικα κουστούμια είναι ένας τρόπος να κρύψουμε ή να μεταμφιέσουμε τον εαυτό μας, στην πραγματικότητα φανερωνουν περισσότερα απ’ όσα κρύβουν!

  Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί στην ψυχολογία, οι οποίο εκτιμούν πως όταν διαλέγουμε..
το κουστούμι μας, διαλέγουμε μια φαντασίωση, η οποία μπορεί να φανερώσει πολλά για εμάς. Ασφαλώς την επιλογή μας επηρεάζουν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες – από το κόστος έως το τι είναι στην μόδα – αλλά πάντοτε βάζει το χεράκι του και το υποσυνείδητό μας, λένε οι επιστήμονες.

Τι αποκαλύπτει η κάθε στολή

  Τι αποκαλύπτουμε λοιπόν για την προσωπικότητά μας κάθε φορά που εμφανιζόμαστε με ένα παοκριάτικο κοστούμι ή μία μάσκα;

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τα φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Ρώσος φωτογράφος Σεργκέι Λαρένκοφ έχει
αναπτύξει μία τεχνική κατά τηνοποία παρουσιάζει μοντέρνα μέρη σε συνδυασμό με γεγονότα του
παρελθόντος. Στην προκειμένη περίπτωση έχει χρησιμοποιήσει εικόνες
μεγάλων πόλεων όπως είναι σήμερα με στιγμές κατά τον δεύτερο παγκόσμιο
πόλεμο. Το έργο το είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αξίζει της προσοχής
σας.

Μαθητής του ντα Βίντσι ζωγράφισε τη δική του Μόνα Λίζα

 Ανακαλύφθηκε αντίγραφο του διασημότερου ζωγραφικού έργου και φτιάχτηκε παράλληλα με το αρχικό.
 Ειδικοί εκτιμούν ότι το διάσημο μοντέλο εικονίζεται πιο κοντά στην αληθινή μορφή του

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πανέμορφα χιονισμένα τοπία

Όταν η φύση ζωγραφίζει με χιόνι...

Με αντιπάλους το Πουέρτο Ρίκο και την Ιορδανία κληρώθηκε η Εθνική Ανδρών στο προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 2-8 Ιουλίου στη Βενεζουέλα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα  ήταν η πρώτη ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα και τοποθετήθηκε στον πρώτο όμιλο. Στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα παίξει αρχικά με το Πουέρτο Ρίκο (02/07) και στη συνέχεια με την Ιορδανία (04/07, αφού στις 03/07 θα έχει ρεπό) κι αν προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λιθουανίας, Βενεζουέλας και Νιγηρίας. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο Καράκας. Τη χώρα μας στη διαδικασία εκπροσώπησαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, και ο μάνατζερ της Εθνικής, Νίκος Φιλίππου.
Οι όμιλοι στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας:

Οι χιονισμένες μέρες τότε και τώρα!

 
Πώς αντιδρούσαμε μικροί και πώς ως ενήλικες…







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...