Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Με εξηγήσεις και ορισμούς...

Κατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσου στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες "ΜΗ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ! "
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος, ονομάζεται "Mind Changing Concept", ελληνιστί σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

Τότε, μια πελάτισσα στήθηκε κάπως προκλητικά σε ένα τραπέζι, περιμένοντας, ίσως, να της κάνουν κάτι διαφορετικό οι ληστές,. Ο ένας ληστής, λοιπόν, της λέει. "Σοβαρέψου κυρία μου, πρόκειται να σας ληστέψω, όχι να σας βιάσω! ",
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "Being Professional" ελληνιστί επαγγελματισμός, δηλαδή να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό που έχεις εκπαιδευθεί.

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδελφός, με πτυχίο μάστερ παρακαλώ, λέει στον μεγάλο αδελφό, απόφοιτο δημοτικού. "ΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΜΕ! "
Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει. "Είσαι βλάξ! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε !Το βράδυ, στις ειδήσεις, θα ανακοινώσουν την ληστεία και θα πουν και το ακριβές ποσόν που εκλάπη! "
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "Experience."ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Είναι σαφέστατα, χρησιμότερη, στις ημέρες μας από τα πτυχία μάστερ.Όμως στην τράπεζα, μετά την ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στον διευθυντή να καλέσει την αστυνομία.
Ο διευθυντής του λέει: "Μην τηλεφωνήσεις ακόμη! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε καταχρασθεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100! "
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται "Swim with the tide."Ελληνιστί, χρησιμοποιούμε μια δυσάρεστη κατάσταση προς όφελός μας.

Ο ταμίας λέει "Μακάρι να έχουμε μια ληστεία κάθε μήνα! "
Αυτό λέγεται "Killing Boredom." Ελληνιστί, σημαίνει ότι η προσωπική ευτυχία, είναι πιο σημαντική από τη δουλειά σου.

Το βράδυ, στις ειδήσεις, ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσόν των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές, μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, άλλα το ποσόν που είχαν στα χέρια τους ήταν μόνον 20 εκατομμύρια..
Θυμωμένος, λοιπόν, ο ένας ληστής λέει: "ΡΙΣΚΑΡΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ,ΕΝΩ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΠΗΡΕ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΑΡΑ ΛΗΣΤΗΣ !!! "
Αυτό λέγεται "Knowledge is worth as much as gold!" Ελληνιστί, η γνώση αξίζει όσο ο χρυσός!

Ο διευθυντής της τραπέζης ήταν πολύ χαρούμενος, που κάλυψε τις κλοπές του, εξαιτίας της ληστείας.

Αυτό λέγεται "Seizing the opportunity." Daring to take risks!" Ελληνιστί, σημαίνει, ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ!!!
http://www.clickhere.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...