Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Οι πιο ατυχείς προβλέψεις στην ιστορία

Πράγματα που σήμερα είναι δεδομένα, κάποτε ήταν απλά μια κακή ιδέα...
Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν αυτές οι απόψεις είχαν επικρατήσει;

Τηλεόραση – ραδιόφωνο
Το 1894, ο William Thomson, πρόεδρος της Βασιλικής Ακαδημίας της Βρετανίας, προέβλεψε ότι το ραδιόφωνο δεν θα είχε μέλλον. (Ο ίδιος δήλωσε ότι κατασκευές βαρύτερες του αέρα δεν μπορούν να πετάξουν)
Το 1927, ο H.M. Warner της γνωστής εταιρείας Warner Brothers, αναρωτήθηκε «ποιός θα ήθελε να ακούει τους ηθοποιούς να μιλάνε;»
Το 1936, ο Rex Lambert, εκδότης του περιοδικού Radio Times δήλωνε «η τηλεόραση δεν θα παίξει κανένα ρόλο στη ζωή μας.»

Υπολογιστές
Το 1943, ο Thomas Watson, πρόερδρος της IBM προλέπει μια παγκόσμια αγορά για “πιθανώς πέντε υπολογιστές.” Χρόνια πρίν η ΙΒΜ λανσάρει τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή το 1981, η Xerox είχε ήδη επιτυχώς σχεδιάσει και χρησιμοποιήσει το πρώτο PC αλλά αποφάσισε να επικεντρωθεί στην παραγωγή φωτοτυπικών μηχανημάτων!
Βέβαια, λίγα χρόνια πριν, η ΙΒΜ είχε προβλέψει ότι δεν χρειάζονται περισσότερα από 5000 φωτοτυπικά παγκοσμίως.
Το 1977, ο Ken Olson, ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Digital Equipment Corporation, δήλωσε, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέλει κάποιος έναν υπολογιστή στο σπίτι του.

Μόδα
Το 1966, η γνωστή σχεδιάστρια Coco Chanel είπε για τις μίνι φούστες «είναι ένα κακόγουστο αστείο που δεν θα διαρκέσει. »

Μουσική
Το 1954, ένας οργανωτής συναυλιών απέλυσε τον Elvis Presley, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρέψεις στην οδήγηση φορτηγών.»
Το 1962, η δισκογραφική εταιρεία Decca Records απέρριψε τους Beatles δηλώνοντας «δε μας αρέσει ο ήχος τους, και η κιθάρα είναι πλέον ξεπερασμένη στη μουσική.»

Μεταφορές
Στις αρχές του 20ου αιώνα, είχε προβλεφθεί ότι η παγκόσμια αγορά θα έχει χώρο για μόλις 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, επειδή «ο κόσμος θα ξέμενε από οδηγούς.»
Ο Ιρλανδός επιστήμονας, Dr. Dionysius Lardner (1793 – 1859)δε ν πίστεθε ότι τ ατρένα μπορούν να γίνουν και πολύ ταχύτερα. Έγραψε ότι : “Τα ταξίδια με τρένο σε υψηλές ταχύτητες δεν είναι δυνατά γιατί οι επιβάτες θα πεθάνουν από ασφυξία.”
Ο Henry Ford απέρριψε την πατέντα του Volkswagen Beetle, που του προσφέρθηκε δωρεάν, λόγω κακού σχεδιασμού.

Το κορυφαίο
Το 1899, ο Charles H. DUELL, επίτροπος του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών, διαβεβαίωσε τον τότε πρόεδρο McKinley πως «ό,τι μπορεί να εφευρεθεί έχει ήδη εφευρεθεί.»

http://tsekouratoi20133.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...