Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

"Κρέμασε" τα παπούτσια του ο Στογιάκοβιτς (video)

Ύστερα από 13 χρόνια καριέρας στο NBA ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Ο 34χρονος Σέρβος άσος έκρινε πως με την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος με τους Ντάλας Μάβερικς έκλεισε ο κύκλος του ως παίκτης. Η ιδέα, πάντως, είχε αρχίσει να ωριμάζει στο μυαλό του εξαιτίας και των πολλών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που μου δόθηκαν τα αθλητικά προσόντα για να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά. Αγαπούσα πάντα αυτό το άθλημα, το σέβομαι απόλυτα και ξέρω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθώ. Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου καιρό πριν πως αν έφτανα σε ένα σημείο, όπου η καρδιά και το σώμα δεν θα συμβάδιζαν 100%, τότε θα τα παρατούσα. Έφτασα σε αυτό το σημείο και ξέρω πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε για να ανακοινώσει αυτή του την απόφαση.

Στη μακροχρόνια καριέρα του στο NBA ο «Πέτζα» φόρεσε τη φανέλα των Πέισερς, των Χόρνετς, των Ράπτορς και των Μάβερικς, ενώ σε δυο συνεχόμενα All Star Games το 2002 και το 2003 κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων.

Πριν κάνει το «άλμα» για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Στογιάκοβιτς φόρεσε για τέσσερα χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ (1994-98), περίοδο στην οποία ήταν ο κορυφαίος παίκτες του «Δικεφάλου» του Βορρά.





http://www.blog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...