Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Τι σημαίνει το σημερινό doodle της Google;

Η Google σήμερα 12 Δεκεμβρίου, με το doodle της στο
οποίο παρουσιάζεται ένα τυποποιημένο microchip, τιμά τα 84 χρόνια από τη γέννηση του Robert Noyce.
Ο Robert Noyce είναι ο συνδημιουργός του μικροτσίπ, της κινητήριας δύναμης πίσω από τη Silicon Valley που τροφοδότησε ουσιαστικά την επανάσταση των PC
Ο Ρόμπερτ Νόρτον Νόις (αγγλικά: Robert Norton Noyce, 12 Δεκεμβρίου, 1927 – 3 Ιουνίου, 1990), γνωστός με το παρωνύμιο «ο Δήμαρχος της Σίλικον Βάλλεϋ», ήταν ο ιδρυτής των εταιρειών Fairchild Semiconductor το 1957 και Intel Corporation το 1968.
Ο επιχειρηματίας Robert Noyce μαζί με τον Jack Kilby βρίσκονται πίσω από την εφεύρεση του ολοκληρωμένου κυκλώματος, το οποίο πυροδότησε εκτεταμένες ψηφιακές εξελίξεις και έδωσε το όνομα της περιοχής υψηλής τεχνολογίας στην Καλιφόρνια: Silicon Valley.
Ουσιαστικά παρουσίασαν τρόπους συνδυασμού πολύ μεγάλου αριθμού κρυσταλλολυχνιών (transistor) σε πολύ μικρές κατασκευές από σιλικόνη, που έγιναν γνωστά ως «μικρο-ψηφίδες» (microchips).
Ο Noyce υπήρξε συνιδρυτής της Fairchild Semiconductor το 1957 και της Intel το 1968. μίας από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley. Υπήρξε επίσης μέντορας και πατρική φιγούρα μιας ολόκληρης γενιάς επιχειρηματιών.

Ο Noyce πέθανε το 1990 στο Όστιν του Τέξας, σε ηλικία 60 ετών. Η οικογένειά του που έχει συσταθεί το Ίδρυμα Noyce, το οποίο εργάζεται για τη βελτίωση της διδασκαλίας των μαθηματικών, της επιστήμης στα σχολεία των ΗΠΑ.

http://www.blog.gr/article.php?id=63276&category_id=8 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...