Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ποιο είναι το δυνατότερο… πλάσμα στον κόσμο;

Μιλώντας για το ισχυρότερο πλάσμα στον κόσμο, οι περισσότεροι άνθρωποι -και όχι άδικα!- σκέφτονται αμέσως τον ελέφαντα. Πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού ο όγκος συνήθως ταυτίζεται και με τη δύναμη!


 Αυτή η σκέψη, όμως, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και θα το αντιληφθείτε στο έπακρο διαβάζοντας τη συνέχεια του άρθρου. Αφήνουμε, λοιπόν, κατά μέρος τα μεγάλα ζώα της φύσης να… απολαμβάνουν την ησυχία τους και θα ασχοληθούμε λίγο με τα έντομα!

 Κάτι αρχίζετε να καταλαβαίνετε, ε; Σε καλό δρόμο είστε, αφού το δυνατότερο πλάσμα στον κόσμο ανήκει στην οικογένεια των εντόμων και είναι μάλιστα ένα από αυτά που προκαλούν αρκετές καταστροφές στα φυτά! Το όνομά του; Σκαθάρι ρινόκερος!

 Αυτό το ασήμαντο -για πολλούς- έντομο μπορεί να σηκώσει μέχρι 850 φορές το βάρος του! Χαρακτηριστικό της δύναμής του είναι και το γεγονός ότι το αρσενικό κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος «μάχεται» με τον αντίπαλό του για τη νίκη, ενώ 1.141(!) σκαθάρια απαιτούνται για να τραβήξουν τον έναν ή τον άλλο «διαγωνιζόμενο» εκτός μάχης!

 Είπατε κάτι; Την άλλη φορά, λοιπόν, που θα συναντήσετε ένα σκαθάρι στους αγρούς, δείξτε λίγο σεβασμό! Τον ελέφαντα… απλώς αγνοήστε τον!!!

1 σχόλιο:

Χρήστος Γ. είπε...

Πριν χρόνια είχα δει ένα δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ με αυτό το θέμα όχι μόνο για την δύναμη, που ήταν πράγματι ένα σκαθάρι προφανως αυτό που αναφέρεις (δεν θυμάμαι), αλλά και για την ταχύτητα, το άλμα κλπ. Τα αποτελέσματα όπως το συγκεκριμένο εκπλήσσουν. Τελικά η αλήθεια δεν είναι ποτέ εύκολη και να την πεις και να τη δεις! :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...